Bezoek aan les Machines de lîle. - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van Annie & Henk Akker - WaarBenJij.nu Bezoek aan les Machines de lîle. - Reisverslag uit Nantes, Frankrijk van Annie & Henk Akker - WaarBenJij.nu

Bezoek aan les Machines de lîle.

Door: Annie & Henk

Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk

27 April 2025 | Frankrijk, Nantes

Zondag 27 april, Nantes

De laatste stad die we willen bezoeken voor we doorrijden naar Spanje is Nantes. We zijn hier vorig jaar winter ook al geweest, maar we willen heel graag een bezoek brengen aan een beroemde attractie n.l. Les Machines de l’Ile. Deze attractie was vorig jaar gesloten. Ook dit jaar ligt Nantes op onze route, dus rijden we vandaag van Carnac naar deze stad. Het is maar 150 km en de rit verloopt voorspoedig tot we vlakbij de camping zijn. Uitgerekend bij de ingang blijkt de finish van de marathon van Nantes te zijn. Het kost ons dus enige moeite en een aantal extra kilometers, maar uiteindelijk rijden we om half drie de camping op. Daar blijkt het dus ook als gevolg van de marathon zeer druk. Er zijn slechts 2 plekjes beschikbaar in het luxe segment. We nemen er uiteraard toch een van. Er blijkt op de plek een schuurtje te staan met daarin een aanrecht, luxe zonnestoelen, een parasol een groot wasrek en een grote koelkast met een apart vriesvak. Maandag is het al een stuk rustiger en houden we een dagje rust. We doen een paar boodschappen en lezen wat. Het is behoorlijk warm, dus de parasol komt in ieder geval goed van pas.

Dinsdag vertrekken we in de loop van de ochtend met de tram naar het eiland van Nantes. Het eiland is gelegen in de Loire en met een brug te bereiken. Op het eiland bevindt zich dus les Machines de lîle. De machines vormen een artistiek project die de fantasie van Jules Verne en de mechanische wereld van Leonardo da Vinci samenbrengt. Er staat een carrousel en een enorme olifant buiten. Met beide kun je een ritje maken. Ons doel is de Galerie. Hier staan en hangen allerlei dieren waarvan de mechanieken handmatig bediend worden. Hierdoor beweegt er van alles aan en kunnen een aantal dieren lopen. Echt heel leuk! Er wordt van alles over verteld, maar helaas in zulk rap frans dat ik er maar weinig van mee krijg. Na het bezoek zien we op het grote plein de olifant met passagiers lopen. Af en toe komt er een grote straal water uit zijn slurf, waarmee geprobeerd wordt omstanders nat te spuiten. Om een uur of vier gaan we met de tram terug naar het centrum. We willen nog een kijkje in de Kathedraal nemen, maar deze is wegens groot onderhoud gesloten. We besluiten dan maar naar de Japanse tuin te gaan. Daar waren we vorig jaar winter ook, maar nu staat de tuin prachtig in bloei. om zes uur zijn we weer terug op de camping. Met een goed boek en een biertje genieten we buiten nog een tijdje na van deze mooie zomerdag.