Bezoek aan Malaga
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
24 Mei 2025 | Spanje, Málaga
Zaterdag 24 mei, Malaga
Om kwart over negen vertrekken we met de bus naar de 50 km. verderop gelegen stad Malaga. Daar aangekomen wachten er twee gidsen op ons, wordt de groep in tweeën gesplitst en beginnen we aan een rondwandeling. De gids wijst ons de belangrijkste bezienswaardigheden en vertelt ondertussen de geschiedenis van deze mooie stad.
De geschiedenis van Malaga begint ongeveer in de 8e eeuw voor Christus toen de Feniciërs hier de eerste nederzettingen bouwden. Deze nederzettingen werden gebouwd in de baai waaraan Malaga nog steeds ligt. Na enkele eeuwen vertrokken de Feniciërs weer en later waren het de Grieken die er handelsposten bouwden. Deze posten werden later overgenomen door de Carthagen die op hun beurt weer verdreven werden door de Romeinen. Tijdens de Romeinse overheersing groeide Malaga uit tot één van de belangrijkste handelsposten in het zuidelijke deel van het Iberisch schiereiland. Een van de weinige overblijfselen van de Romeinse overheersing in de stad is het Teatro Romano.
Na de val van het Romeinse Rijk werd de stad ingenomen door de Visigoten die in de 8e eeuw verdreven werden door de Moren. De Moren hebben een belangrijke stempel op de geschiedenis van de stad gedrukt. Zo zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zoals het ‘Alcazaba’ door de Moren gebouwd. Malaga is tot de tweede helft van de 15e eeuw in Moorse handen geweest. Tijdens de ‘Reconquista’, de herovering van Spanje op de Moren, werd de stad door de Spaanse katholieke koningen heroverd. Meteen na de verovering werden er op verschillende plaatsen in de stad kerken en kloosters gebouwd. We wandelen langs de oudste kerk van Malaga, de ‘Iglesia de Santiago’ die is gebouwd op de resten van een moskee. Malaga groeide langzaam maar gestaag uit tot één van de grootste en belangrijkste steden van Spanje. Hierbij heeft de haven van Malaga altijd een belangrijke rol gespeeld. Halverwege de wandeling worden we in een klein authentiek restaurantje getrakteerd op een aperitief met wat tapas hapjes. We eindigen onze wandeling aan de mooie lange boulevard. In de haven liggen grote luxueuze jachten en een paar kleine cruise schepen. Ook de lunch wordt aan de boulevard genuttigd. Hierna hebben we vrije tijd. Henk en ik genieten van het uitzicht over zee, lopen langs de vele toeristische kraampjes die aan de boulevard staan en wandelen door het mooie park van de stad. Om vijf uur brengt de bus ons weer terug naar de camping bij Marbella. En ja hoor! Onderweg een file!
Onze laatste dag op deze camping doen we rustig aan. Bij een van onze medereizigers is het waterpompje stuk, en Henk helpt een handje om dit te repareren.