Bezoek museum in Bayeux
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
22 April 2025 | Frankrijk, Bayeux
Dinsdag 22 april, Bayeux
Gisteren zijn we van Amiens naar Bayeux gereden. De stad in Normandië, die na de invasie als eerste bevrijd werd. De camping ligt in op loopafstand van het oude centrum, heeft een parkachtig karakter en mooie ruime plekken. We zijn hier heen gereden om de beroemde tapisserie van Bayeux te bekijken, maar horen van de vriendelijke dame achter de balie dat er nog twee musea het bezoeken waard zijn, en dat je een combiticket kan kopen. We besluiten dit te doen en hier drie nachten te blijven. Vandaag gaan we als eerste naar het “Musée Memorial de Bataille de Normandie”, dat het verhaal vertelt van de invasie en bevrijding van Normandië. Behalve dat er veel voorwerpen te zien zijn wordt er aan de hand van landkaarten, plaquettes en foto’s alle facetten van zowel de Duitse als de Geallieerde zijde belicht. Ook zijn er filmbeelden uit die tijd te zien. Al met al een indrukwekkend geheel. Vlakbij het museum is de Britse oorlogsbegraafplaats waar 4100 Britten hun laatste rustplaats hebben gevonden. Erbij staat ook nog een heel mooi monument. Als je al de oude filmbeelden, en de foto’s van de verwoestingen in het museum, en op de begraafplaats al die graven ziet, begrijp je niet dat er nog steeds overal oorlogen gaande zijn. Onder de indruk van wat we allemaal gezien hebben lopen we aan het eind van de middag weer terug naar de camping.