Terug reis
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
12 Juni 2025 | Frankrijk, Avallon
Donderdag 12 juni.
We zijn weer thuis. We hebben zes dagen over de terugreis gedaan. Veel van onze medereizigers bleven tot na het Pinksterweekend in Peñiscola, of hadden elders een weekend geboekt uit angst dat de campings vol zouden zijn i.v.m. het lange weekend. Wij zijn zaterdags gelijk aan de terugreis begonnen. Onze eerste stop was een camping in Capmany vlakbij de grens met Frankrijk. Tot onze verbazing was de camping praktisch leeg. Zondags dus onze eerste etappe in Frankrijk. We hadden al besloten bij Beziers de route via Clermont- Ferrand te rijden, en daar hadden we absoluut geen spijt van. Het was een prachtige bergroute met als hoogtepunt het viaduct bij Millau. Uiteraard zijn we na de oversteek gestopt om dit prachtige bouwwerk te bewonderen. Vlakbij de camping in Margeride , waar we onze tweede overnachting doen is nog een bijzonder viaduct te zien, Het Viaduc de Garabit, een spoorboogbrug uit 1884 gebouwd door Gustave Eiffel. Ook daar nemen we natuurlijk een kijkje.
De volgende twee overnachtingen zijn in Le Nocle en Avallon ( beide in Bourgondië). De reden dat we in Bourgondië zijn is een leuke. Mijn vriendin Tineke( oud collega) bezit daar een huis, en we hebben afgesproken langs te komen. Het wordt een heel gezellige ochtend. Onze mannen ontmoeten elkaar voor het eerst, maar het klikt meteen. Na de lunch nemen we afscheid met de belofte een volgende keer langer te blijven en rijden we weer verder noordwaarts naar onze laatste stop het stadje Péronne een stukje ten noorden van Parijs. Daar is de camping wel aardig vol. Vooral met Nederlanders.