Bezoek aan historische wijnmakerijen
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
05 Juni 2023 | Griekenland, Glífa
Maandag 5 juni in de morgen
De drie dagen op camping Erodios waren snel voorbij. We hebben er heerlijk geluierd, het bed verschoond en de was gedaan. Verder hebben we er een fietstochtje gemaakt naar de prachtige baai van Navarino.
Gisteren zijn we langs de westkust van de Peloponnesus noordwaarts gereden naar Glifa met onderweg een geweldige lunch stop aan een verlaten strandje.
Vandaag staat er weer een excursie op het programma. Om half negen vertrekken we met de bus naar het anderhalf uur verder gelegen en een van de meest historische wijnmakerijen van Griekenland Mercouri Esate. Het wijngoed bestaat al van 1864 en exporteert haar wijnen al sinds het eind van de 19e eeuw.
De eigenaar heet ons eerst hartelijk welkom en vertelt daarna enthousiast over de geschiedenis van het bedrijf. Daarna krijgen we een rondleiding over het wijngoed en bekijken we het kleine museum waar d.m.v. alle voorwerpen te zien is hoe het vroeger allemaal ging.
Het wijngoed is prachtig gelegen en vol met mooie bloeiende bomen en planten. Er staat ook een landhuis op, dat er helaas behoorlijk verwaarloosd uitziet. We horen later dat het door een aardbeving zwaar is beschadigd en het herstel tonnen gaat kosten. De familie kan dit helaas niet bekostigen.
Na afloop van de rondleiding staan er op de tafels flessen rode en witte wijn en bordjes met lekkere hapjes voor ons klaar. Het wordt direct al een gezellige boel en we moeten vanmiddag na de lunch nog naar Olympia.
12 Juni 2023 - 11:15
Kitty Metz:
Dat werd een slaperige rit naar Olympia dus of viel het mee?