Vertrek Rotterdam naar Hellevoetsluis
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
09 Maart 2026 | Nederland, Hellevoetsluis
Maandag 9 maart
Om 13.00 uur brengt Lisette ons naar Rotterdam, waar de Olympia aan de Piet Smit kade al op ons ligt te wachten. Na het inschepen drinken we allereerst in de lounge een kopje koffie en maken we een praatje met onze reisgenoten. Om half vier vertrekt het schip naar Hellevoetsluis. We hoopten de zuidelijke route te varen langs ons huis en over het spui. De kapitein maakt echter een andere keus, namelijk via Dordrecht en het Haringvliet. Het is heerlijk lenteweer en we brengen de middag door in het zonnetje op het bovendek. Genieten dus!
Na het overheerlijke diner installeren we ons in onze hut. Er is veel bergruimte, en de bedden kunnen opgeklapt, zodat er twee zitbankjes gecreëerd worden. Ook de badkamer is qua indeling prima. Inmiddels zijn we in Hellevoetsluis gearriveerd. We maken een avond wandelingetje langs het water en drinken daarna nog een drankje in de lounge. Moe van alle indrukken zoeken we onze hut op voor de nacht.