Vadstena
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
30 Juli 2017 | Zweden, Vadstena
De boottocht donderdag van Turku naar Stockholm is erg mooi. Vooraf dachten we een lange saaie tocht te hebben, maar niets is minder waar. Van de elf uur durende overtocht vaart het schip negen uur tussen eilandjes door. De boot maakt ook nog een tussenstop in Mariehamn, de hoofdstad van de Ǻland eilanden. Om zeven uur arriveren we in Stockholm en rijden we naar de camping. Daar aangekomen blijkt hij vol te zijn. We hebben Stockholm al eens eerder bezocht en besluiten dan maar verder te rijden. We stoppen in uiteindelijk in Sodertalje en overnachten op de plaatselijke camping. Vrijdag rijden we verder naar Vadstena, een stadje aan het Våttermeer. De camping is ontzettend groot en vol. Het plekje waar we in eerste instantie gaan staan blijkt geen goede keus. Er rijden constant auto’s en campers vlak langs ons. Gelukkig is het erg mooi weer. We besluiten de fiets te pakken en naar het stadje te rijden. Vadstena is een prachtig oud stadje. Vandaag kijken we alleen wat rond. Het meest opvallend is het Vadstena Slott, een kasteel in Renaissance stijl, dat stamt uit 1545. Het is prachtig gelegen aan het meer. We kijken aan het haventje naar de talrijke plezierjachtjes en fietsen wat door de smalle straatjes met mooi gekleurde houten huizen.
Zaterdagmorgen vertrekken er veel gasten en vinden we een rustiger plekje op de camping. We besluiten om hier tot woensdag te blijven. Er is hier met minder weer genoeg te zien en we kunnen in dit gebied ook mooie fietstochten maken. Vandaag doen we het verder rustig aan. Er valt in de middag af en toe wat regen.