Forshaga
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
15 Juni 2017 | Zweden, Forshaga
Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming, het stadje Forshaga aan de Klarälven. We weten dat er langs deze rivier een voormalig treintracé omgetoverd is tot een mooi geasfalteerd fietspad, en we willen daar een deel van fietsen. De rit is maar 100 kilometer en om 12 uur zijn we al op onze bestemming. Na de lunch pakken we de fiets en rijden we 25 kilometer noordwaarts langs dit prachtige pad. Overal om ons heen staan de wilde lupines(voor mij het symbool van het Zweedse platteland) weer volop in bloei. Omdat het behoorlijk warm is willen we in een van de dorpjes die we passeren graag wat drinken, maar er is nergens een uitspanning of winkel te bekennen. Als we weer bijna in Forshaga terug zijn passeren we een dorp met een winkel, waar we onze dorst lessen met een lekker ijsje en een fles tonic.
Vrijdag fietsen we in zuidelijke richting naar Karlstad. De stad telt zo’n 80.000 inwoners. De stad is in het verleden een aantal malen volledig door brand verwoest en is op moderne wijze herbouwd met brede straten en mooie parken. Er zijn door de branden maar weinig oude gebouwen bewaard gebleven. Karlstad is een bisschopsstad en zetel van de gouverneur. Wij kijken wat rond in deze gezellige universiteitsstad en bezoeken de Dom. De mensen in Zweden zijn overwegend Evangelisch – Luthers en de Dom heeft een sober, maar mooi interieur. Na het bezoek drinken we op een van de vele terrssen op het centrle plein van de stad een kopje koffie met het lekkerste gebak dat we ooit hebben gegeten en fietsen daarna op het gemak de 23 kilometer terug naar de camping.