Aankomst in Roslin
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
12 Juni 2015 | Verenigd Koninkrijk, Roslin
Na het ontbijt nemen we afscheid van de vriendelijke dame van de camping en zetten we onze reis naar het noorden voort. Ons doel vandaag is het stadje Roslin zo’n 10 km. ten zuiden van Edinburgh. We rijden via de A69 en de M6. Om kwart over elf rijden we bij het stadje Gretna Green Schotland binnen. We rijden nog een tijdje op de snelweg en passeren een ander ons bekend stadje Lockerbie. De laatste 60 km. nemen we de A701, een weg over de heuvels met prachtige vergezichten. Om half twee arriveren we in Roslin. De camping is erg rustig. Er staan slechts een paar Engelsen. Het is nog steeds erg warm. Morgen willen we met de bus naar Edinburgh, dus we pakken de fiets om de bushalte op te zoeken. Die blijkt slechts een kilometer van de camping te zijn tegenover de Roslin Inn. We drinken in een echte tearoom een kopje thee met scones. Als we terug willen fietsen, zien we een fietsbordje en besluiten we dat een stukje te volgen. Het blijkt een deel van een oude treinbaan te zijn die hoog over de dalen heen naar het dorpje Loanhead gaat. Een leuk tochtje. Als we weer terug op de camping zijn verdwijnt de zon achter de wolken. Een voorbode van frisser weer?