Sintra
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
07 Maart 2024 | Portugal, Cascais
Donderdag 7 maart
Om kwart over acht zitten we alweer in de bus voor de volgende excursie. We rijden door het natuurpark Naturel de Sintra-Cascais allereerst naar Cabo de Roca. De weersvoorspelling is niet best, maar als we aankomen is het gelukkig droog en komt zelfs de zon even tevoorschijn. Cabo de Roca is het meest westelijk gelegen punt van het vasteland van Europa en een belangrijk referentiepunt voor wie de kust afvaart. Historische bronnen vermelden het bestaan in de 17e eeuw van een fort dat een belangrijke rol speelde bij de verdediging van Lissabon. Nu zijn er behalve de vuurtoren nog enkel ruïnes over. Het is een mooi uitzichtpunt over de oceaan en landinwaarts zie je het gebergte Serra de Sintra. We rijden verder naar Sintra voor een bezoek aan het Paleis da Pena.het staat hoog op een rots en de weg ernaar toe is smal. Het laatste gedeelte naar boven kan alleen met een shuttlebus. Het paleis is een mix van verschillende stijlen en aan de buitenkant foeilelijk. Het is in de 19e eeuw neergezet door de echtgenoot van koningin Maria ll, de Duitse prins Fedinand van Saksen-Coburg-Gotha die veel elementen zelf ontwierp. Het was oorspronkelijk alleen voor familie gebruik, maar dient sinds 1910 als museum. We zien diverse ingerichte vertrekken in allerlei stijlen. Heel bijzonder. Na dit bezoek lunchen we in Sintra en bekijken we het stadje. Voor ons een feest der herkenning. We zijn hier zes jaar geleden samen geweest. Om drie uur vertrekken we met de bus in de stromende regen terug naar de camping. Een voorbode voor de komende dagen. Er is veel regen en storm op komst.