Fleurie
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
17 April 2017 | Frankrijk, Fleurie
We nemen afscheid van de stad Nancy en rijden via de snelweg E31 zo’n 350 kilometer in zuidelijke richting om rond half drie de snelweg te verlaten en na nog zo’n 20 kilometer over een smalle binnenweg te hebben gereden te stoppen bij het plaatsje Fleurie in het hart van de Beaujolais. Camping “la Grappe Fleurie” is gelegen op een heuvel tussen de wijngaarden. Nadat we ons geïnstalleerd hebben gaan we lekker in de zon zitten lezen. Wat een rust heerst er hier nog.
Dinsdag pakken we de fiets en maken we een fietstocht door de heuvels. We genieten van de vergezichten en passeren heel veel wijngaarden en wijnkelders. Ook in het plaatsje Fleurie zijn naast de apotheek alleen maar winkels en bedrijfjes die met de wijnbouw te maken hebben. De beroemdste wijn van Beaujolais komt hier dan ook vandaan. Als we weer op de camping terug zijn drinken we koffie in het zonnetje en genieten tot de avond van het heerlijke weer.
19 April 2017 - 15:05
Kitty Metz:
Jullie worden natuurlijk weer een goede klant van de wijnkelder!
En dan genieten van het uitzicht!!
Ga zo door
groetjes,