Vertrek uit Woodhall Spa naar Markington
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
07 Juni 2015 | Verenigd Koninkrijk, Ripon
Om half elf vertrekken we uit Woodhall Spa naar het noorden. Het is alweer mooi weer en we rijden de eerste 70 km. over het mooie Engelse platteland richting het Noorden. Bij het stadje Briggs draaien we de M18 op. We zijn nog maar een twintigtal kilometers op deze weg als we een enorme klap horen en ook voelen. We hebben een klapband rechtsachter. Gelukkig kan Henk de auto veilig naar de vluchtstrook manoeuvreren. Dat wordt dus wiel wisselen, een hachelijke onderneming vlakbij de witte streep. Het is een hels karwei. De auto’s suizen rakelings langs en het lukt niet de camper hoog genoeg op te krikken. Gelukkig stopt er na een tijdje een Engelse vrachtwagenchauffeur die een grotere krik heeft en Henk helpt met het omwisselen van het wiel. Anderhalf uur later kunnen we gelukkig weer verder. We lunchen, rijden nog een poosje verder en stoppen uiteindelijk in het gehucht Markington, zo’n 30 km. ten noordoosten van de stad York. Als we ‘s avonds de t.v. willen aansluiten blijkt deze het ook niet meer te doen. Het was kennelijk onze dag niet.