Bezoek aan Berlijn
Door: Annie & Henk
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
07 Maart 2025 | Duitsland, Berlijn
Vrijdag 7 maart
Om één uur arriveren we op een prachtig plekje in Berlijn/Tegel, zo’n 10 kilometer buiten het centrum. Het is inmiddels heerlijk weer en iedereen geniet van het zonnetje en het leuke park waar we aanliggen. Na het diner komt er een bus met gids en maken we een mooie avondrit door de stad langs de bekende bezienswaardigheden. Ook ik ga mee, ik wil tenslotte ook nog wat van Berlijn zien. Maar dat was achteraf niet zo’n goed idee. De gids vertelt ondertussen de bewogen geschiedenis van de stad. En ook hoe de stad na de oorlog werd opgedeeld tussen de geallieerden. Ze wijst ons de diverse wijken en we rijden natuurlijk over Unter den Linden, dat een beetje lijkt op de Champs Elysées.
Zaterdagmorgen Henk gaatmet walmensen Ellie en Henk kijken of er ergens Bisolvon is te krijgen. Maar dat valt tegen. Het is in Berlijn vrouwendag en alle winkels en apotheken blijken gesloten.
In de middag staat er een stadsrondrit en kleine wandeling op het programma. De Brandenburger Tor, de Reichstag en de Berliner Dom worden natuurlijk niet overgeslagen. Evenals een stukje muur.
Het captains diner in de avond is een geweldig succes, waar Henk gelukkig aan mee kan doen. Er wordt daarna in de lounge afscheid genomen van het personeel. Ze worden bedankt voor hun geweldige inzet en vriendelijkheid.
Zondag vertrekken we om negen uur met twee bussen richting Rotterdam, waar we, na nog een afscheidsdiner in Hoenderloo uiteindelijk om negen uur arriveren. Lisette staat ons al op te wachten en brengt ons weer veilig terug naar huis. Eindelijk weer in mijn eigen bedje.