Trèbes
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
26 April 2017 | Frankrijk, Trèbes
We nemen afscheid van Agde en rijden oostwaarts. Ons volgende doel is het dorp Mirepeisset zo’n 60 kilometer verderop. Ook daar willen we een deel van de route langs het Canal du Midi fietsen. De camping blijkt echter vol te zitten. De aardige receptioniste verwijst ons naar de enige andere camping in de directe omgeving die open is. Deze ziet er echter zo verwaarloost uit dat we besluiten door te rijden naar het stadje Trèbes, eigenlijk het doel voor over drie dagen. Deze camping, gelegen aan de rivier de Aude en vlakbij het Canal du Midi is gelukkig open en heeft ook nog plek.
Donderdag fietsen we na het ontbijt langs het kanaal naar de stad Carcassonne. Eindelijk gaat een wens van me in vervulling: Een bezoek aan de beroemde Cité van Carcassonne. En het is meer dan de moeite waard. De straatjes in deze dubbel ommuurde oude stad doen denken aan de straatjes van Le Mont st. Michel. Het is er helaas ook net zo druk! Er wonen op dit moment nog zo’n 300 mensen binnen de muren en er rijdt af en toe zelfs een auto. Maar ondanks dat genieten we volop! Uiteraard bezoeken we ook de indrukwekkende basiliek St. Nazaire. De glas in lood ramen zijn de mooiste van Zuid Frankrijk.
Vrijdag fietsen we langs het kanaal in de richting van Béziers. Onderweg passeren we weer diverse enkele en dubbele sluizen. En ook een aantal bruggen uit de 17e eeuw. De mooiste is ongetwijfeld de Ėpanchoir de l’Argent Double gebouwd in 1693 met elf bogen.
Na 30 kilometer bereiken we het stadje Homps. We verlaten het jaagpad en rijden over rustige binnen tussen de wijngaarden door terug naar de camping.