Gunzenhausen
Blijf op de hoogte en volg Annie & Henk
30 Juni 2016 | Duitsland, Gunzenhausen
De afgelopen 2 dagen hebben we gekampeerd in Kipfenberg, een stadje aan het riviertje de Altműhl. Een jaar of acht geleden hebben we al eens fietstochten in dit gebied gemaakt en het lijkt ons leuk dit nogmaals te doen. Er is hier een bewegwijzerde fietsroute door het Altműhldal. Vanuit Kipfenberg rijden we dinsdag oostwaarts naar het stadje Beilngries, een leuk stadje met mooie gekleurde huizen. We genieten van het onveranderd mooie zonnige weer. Woensdag nemen we de route westwaarts naar Eichstätt, de bisschopsstad en tevens universiteitsstad. Vandaag rijden we 70 kilometer door het mooie binnenland en strijken we neer bij de stad Gunzenhausen op een camping aan de Altműhlsee. Het weer is onveranderd mooi en nadat we ons geïnstalleerd hebben op het laatste beschikbare plekje van de camping pakken we de fiets en rijden we het volgende stuk van de Altműhldalroute oostwaarts naar het mooie stadje Treuchtlingen. Op de terugweg rijden we naar het centrum van Gunzenhausen en drinken we op het gezellige marktplein koffie met daarbij Apfelstrudel. Vrijdag fietsen we naar de prachtige stad Herrieden. Onderweg passeren we het stadje Ornsbach met zijn Romeinse brug en mooie stadspoort. Ook binnen de poort is dit stadje zeer de moeite waard. Helaas liggen de straatjes open, wordt er druk gewerkt, en kunnen we niet goed rondkijken. De laatste dag in Gunzenhausen regent het voor het eerst in een hele lange tijd weer eens, en vermaken we ons in de camper.
05 Juli 2016 - 09:46
Roeland:
Wij zijn er in 2009 ook geweest, maar nooit van gehoord dat ze in zo'n korte periode een kanaal hebben gegraven voor deze grote zeeboten, een zeer apart vakwerkhuis, trouwens bij de oude brouwerij rookt de schoorsteen ook goed.
Fijne vakantie verder, het is bij ons halen en brengen met het weer -
05 Juli 2016 - 21:29
Annie & Henk Van Den Akker:
In de tijd dat je er geweest ben is er veel veranderd in een paar jaar hebben ze daar veel werk verzet.
Kanaal gegraven een haven gebouwd, en dat hebben ze allemaal te danken aan een server wisseling bij "waarbenjij.nu". Er zijn foto's door deze wisseling verkeerd geplaatst.
Morgen gaan we op huis aan als alles meezit zijn we dit weekend weer thuis.
An en Henk